lucht of pellet-cv modellen, de verschillen

Er bestaan twee modellen pelletkachels: een op basis van warme lucht en een op basis van pellet-cv. Pelletkachels kunnen zowel als ruimteverwarming gebruikt worden als ook de basis zijn van een centraal verwarmingssysteem. De pelletkachel die als ruimteverwarmer gebruikt wordt doen dat door hun warmte af te geven aan de lucht in deze ruimte. Een ventilator blaast de lucht door een buizensysteem in de kachel waardoor de lucht opwarmt. De verbrandingslucht blijft dus gescheiden van de warme lucht waarmee de kachel de ruimte verwarmt. Bij GreenPuros zijn deze modellen te vinden in de Air serie.

Bij een pellet-CV kachel wordt de verbrandingswarmte gebruikt om water wat de verbrandingskamer omhult te verwarmen. Een pompsysteem zorgt voor een circulerende waterstroom naar de radiatoren in het huis. De pellet-CV kachel geeft ongeveer 80% van de verbrandingswarmte af aan het CV water en de resterende 20% aan de omgeving. Dit kachel model heeft vaak een grotere voorraadbunker en is door de constructie ook zwaarder in gewicht, met pelletbunker gevuld kan dit wel 250 kg totaal gewicht zijn. Om een pellet CV stabiel en efficiënt te laten werken is het raadzaam om deze te combineren met een buffervat. De CV modellen zijn bij GreenPuros te vinden in de Aqua serie.

Een Air model pelletkachel zorgt voor een snelle opwarming van de ruimte, bij een CV model gaat dit meer geleidelijk en duurt het langer om alle ruimtes op temperatuur te brengen. GreenPuros biedt ook een oplossing om snel meerdere ruimtes te verwarmen in de vorm van een Air model met meerdere uitgangskanalen voor de warme lucht. Door de luchtkachel centraal tussen de verschillende ruimtes te plaatsen kan de warme luchtstroom verdeeld worden over maximaal 3 ruimtes. Bij GreenPuros zijn deze modellen aangeduid als Ducted Channel variant.

Wilt u een prijsopgaaf of meer informatie? Vul dan nu ons contactformulier in.