De OekoTube en de schoorsteen veger

De schoorsteenveger kan, als een OekoTube fijnstoffilter gemonteerd is op uw schoorsteen, gewoon zoals voorheen zijn werk doen nadat hij gecontroleerd heeft dat het fijnstoffilter is uitgeschakeld. Bij een uitgeschakeld en stroomloos filter is de controle LED uit. De schoorsteenveger kan zowel van bovenaf als onder af het kanaal vegen mits hij een kunststof veegborstel gebruikt.

Let op! Geen stalen borstel gebruiken, deze zijn harder en kunnen de afstelling van de elektrode veranderen.

Bij vegen van boven af kan de stroom simpel worden afgeschakeld door de stekker onder op de unit los te nemen. Vervolgens kan de beschermkap rond het filter losgehaald worden (imbus 3 mm) door de schroeven wat loser te draaien. Het kan voor het vegen handig zijn om de borging van de elektrode los te halen (imbus 3 mm) bovenop de hoogspanningsunit en de elektrode naar de zijkant weg te schuiven.

Na het vegen moet deze weer teruggeschoven worden naar de oorspronkelijke positie en vastgezet(!) worden. De juiste positie is eenvoudig te zien aan het kleurverschil (schoon ten opzichte van zwarte roetaanslag) op de elektrode bevestiging. Ook kan nu handmatig met een doek of zachte borstel de isolator van de hoogspanningsunit schoongeveegd worden. Na reiniging controleren of de imbus van de elektrode goed vast zit, de kap weer terugplaatsen en kap vastzetten.

Let op! De kap heeft een magneet welke een magneetschakelaar bedient  in de hoogspanningsunit, zonder kap of met een niet juist teruggeplaatste kap zal de unit niet opstarten. Na het weer inschakelen van de spanning op unit controleren of de LED weer in groen knipper (stand-by) of groen continue (permanent aan) oplicht. Een groen brandende LED, knipper of continu brandend, is het teken dat het filter weer goed werkt.

Meer informatie nodig of op zoek naar de handleiding? Laat ons dat weten en vul het download handleiding formulier in.

Schoon en Warm neemt geen verantwoordelijkheid voor afstellingsproblemen die ontstaan zijn na het  vegen en of terugplaatsen van de elektrode en filterkap.

Wilt u een prijsopgaaf of meer informatie? Vul dan nu ons contactformulier in.